Didactisch divers

Hou rekening met diversiteit in je training of les

jongeren

Als trainer of docent heb je zelf een natuurlijke voorkeur voor een bepaalde leerstijl / leeromgeving. Deelnemers met andere (culturele) achtergronden, andere karakters, of andere ervaringen in het verleden hebben soms een hele andere voorkeur.

Zo hebben veel introverte mensen moeite met werkvormen die de laatste jaren in zwang zijn geraakt. En cultuur kan bijvoorbeeld invloed hebben op je communicatiestijl, je gebruik van abstracte modellen of lineaire redenaties, je manier van feedback geven of je omgang met hiërarchie en autoriteit.

Hoe kan je hier als trainer of docent op een praktische manier op in spelen? En hoe kan je ruimte maken voor verschillende leerstijlen in één groep?

Deze training

  • vergroot je kennis over verschillende leerstijlen en voorkeuren
  • verbetert je competenties om hier rekening mee te houden en effectieve leermomenten te creëren voor een diversiteit aan deelnemers
  • verscherpt je inzicht in je eigen voorkeuren, stijl en blinde vlekken

Voor wie?

Werk je als trainer of docent met deelnemers van verschillende (culturele) achtergronden of merkbaar uiteenlopende voorkeuren voor leerstijl? Heb je het gevoel dat sommige deelnemers minder goed reageren op je leerinterventies? Wil je graag beter inspelen op de verschillen in je groep? Dan is deze training voor jou!

Voor meer informatie, neem contact met me op.

Reacties zijn uitgeschakeld.