Nieuw: Omgaan met Wij en Zij

Hoe krijg je invloed op polarisatie?

Migratie, Zwarte Piet, Wilders, Homoseksualiteit en zelfs Trump. Bij sommige onderwerpen splitst men zich (in de klas of op social media) vrijwel direct in twee voelbare groepen: Wij tegenover Zij. Voorstanders tegenover Tegenstanders. Medestanders tegenover die Anderen. Met een middengroep die liever stil is dan meedoet aan het vaak nogal felle debat.

Wij-zij denken kent een eigen dynamiek, met een aantal goed herkenbare rollen. In deze training maak je kennis met de vijf rollen en ga je beter inzien hoe ze elkaar beïnvloeden. Door de werking van de rollen te herkennen in praktijksituaties leer je bewust te kiezen welke rol je zelf in wilt nemen, en kan je beter voorspellen wat het effect hiervan zal zijn. We zullen daarbij veel oefenen met vier ‘game-changers’ die polarisatie helpen tegen te gaan.

Deze training

  • biedt je inzicht in de dynamiek van het wij-zij denken. Hoe werkt het? Wat ligt eronder?
  • helpt je te ontdekken wat je eigen rol is. Hoe versterk je soms (onbedoeld) het wij-zij denken? En wat kan je doen om in te grijpen?
  • laat je flink oefenen met vaardigheden en strategieën om polarisatie tegen te gaan

Voor wie?

Heb je te maken met groepen die bij bepaalde thema’s tegenover elkaar komen te staan? Wil je meer invloed krijgen op de dynamiek van het wij-zij denken? Dan is deze training voor jou!

Voor meer informatie, neem contact met me op.

Reacties zijn uitgeschakeld.