Train-de-trainer Vrijwilligers

Leer op een leuke manier een workshop of training te verzorgen.

training

Steeds vaker worden vrijwilligers (of professionals) met weinig of geen trainerservaring gevraagd om een workshop of training te geven over iets waar ze veel kennis van en/of ervaring mee hebben.
Hoe pak je dat aan? Waar kan je op letten wanneer je iets uitlegt, of een groepsdiscussie leidt? Hoe ga je om met weerstand? Hoe kan je aansluiten bij verschillende leerstijlen of communicatiestijlen? Hoe zorg je dat er geoefend en niet alleen gepraat of geluisterd wordt? Hoe zorg je voor een sfeer waarin veilig geleerd kan worden?

Deze training

  • vergroot je kennis van didactiek, werkvormen, groepsdynamiek en verschillende leerstijlen
  • verbetert je trainersvaardigheden, bijvoorbeeld om duidelijk en inspirerend uit te leggen, de groep aan het werk te zetten en effectief feedback te geven
  • verscherpt je inzicht in je eigen stijl, voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen

Voor wie?

Heb je weinig ervaring met het verzorgen van workshops of trainingen, en wil je je hier verder in ontwikkelen? Ben je goed in de inhoud, maar onzeker over de manier waarop je dit kan overdragen aan een groep? Of kan je goed presenteren maar wil je graag leren de groep meer aan het werk te zetten? Dan is deze training voor jou!

Deelnemers zeggen:

“Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven, om in de groep te staan. Ik neem hulpmiddelen, tips, advies, en opbouwende feedback mee die in de groep is besproken.”

“Ik ben mij bewust geworden van mijn steunende rol als trainer; de groep het werk laten doen, en niet zenden.”

“Ik heb ontdekt dat trainen erg leuk is!”

Voor meer informatie, neem contact met me op.

Reacties zijn uitgeschakeld.